tiistai 5. marraskuuta 2013

Peitevoiteet

Hei vaan kaikille! Tänään ajattelin kertoa teille hiukan peitevoiteista ja niiden käytöstä.

 Peitevoiteita löytyy eri muodoissa. On peitevoidetuubeja, -kyniä, -purnukoita, -paletteja ja -puutereita. Peitevoiteilla on yleensä tarkoitus peittää tummia silmän alusia, ikääntyvän ihon erilaisia sävymuutoksia, isoja ihohuokosia tai muita näppyä, jotka ovat silmään pistäviä.

Peitevoide on hyvin saman tyyppinen, kuin meikkivoide, mutta paljon paksumpi. Yleensä peitevoiteen tarkoituksena on peittää eri sävyisiä pigmenttejä, jotka häivytetään oman ihosävyyn sopivaksi. Yleensä peitevoide levitetään ennen meikinpohjustusaineita ja meikkivoidetta, mutta pieniä pigmentti alueita voidaan peittää myös meikkivoiteen päällekkin.

Meikkivoiteen ja peitevoiteen tarkoituksena on tuoda harmoniaa kasvoille, jotta kasvojen ihoalue on sävyltään yhtenäinen. Peitevoide ja meikkivoide eroaa siinä, että peitevoide on paljon pigmentti rikkaampi, ja niitä on myös saatavana eri koostumuksella ja peittävyydellä. Peitevoidetta voidaan käyttää ihan itsekseen tai meikkivoiteen kanssa.

Tiesittekö, että ensimmäinen mainostettu peitevoide oli Max Factor:in Erace peitevoide, joka julkaistiin vuonna 1938. Aika hauska pieni fakta, että jo tuohon aikaan oli jo keksitty noin "hienoa" kosmetiikkaa.

 Liitän tähän alle kuvan kyseisestä tuotteesta.
"Camouflage" meikki on paljon pigmentikkäämpi malli peitevoiteesta. (Esim. Hard Candy - Camouflage peitevoide, Kat Von D - Lock it) Näiden "camouflage" peitevoiteiden tarkoitus on naamioida, eli peittää isoja ihon eri pigmentti eroja, syntymämerkkejä, arpia ja jopa tatuointeja.

Peitevoidetta valikoidessa yleensä kannattaa valita yksi tai kaksi sävyä omaa ihonsävyä vaaleampi sävy, koska kyseiset sävyt peittävät paremmin ihon epäpuhtauksia tai tummia silmänalusia. Joidenkin peitevoiteiden tarkoituksena on näyttää mahdollisimman läheltä omaa ihonsävyä,  joidenkin tarkoituksena on luoda kontrastia kasvoille, ja joidenkin on tarkoitus peittää tietyn sävyisiä ihon epäpuhtauksia tai pigmenttiläiskiä.

Silmien alla voi käyttää ns. korjaavia peitevoiteita, eli päinvastaista sävyä, kuin oma ihon alasävysi on. Keltapohjaiselle punapohjaisia ja punapohjaiselle iholle keltapohjaisia jne.

Peitevoiteet, jotka ovat keltapohjaisia, on tarkoitus peittää tummia silmänalusia.
Peitevoiteet, jotka ovat vihreä- ja sinipohjaisia voivat ehkäistä/korvata punaisia laikukkaita-alueita iholla, kuten finnit, pinnalla länyvät verisuonet tai cuoperosa.
Violettipohjainen peitevoide voi saada kalpean ihon näyttämään paljon kirkkaammalle.

Värillisiä peitevoiteita käytetään hyvin säästeliäästi normaalin peitevoiteen ja meikkivoiteen alla.

Muistakaa tämä, että huonosti levitetty peitevoide näyttää paljon pahemmalle,kuin se, ettet käyttäisi peitevoidetta ollenkaan.

Kuinka käytät peitevoidetta sitten oikein?

Kun haluat peittää kasvoalueella ihoa, valitse oman ihonsävyyn sopiva peitevoide. Kuvittele, miltä 2 sävyä vaaleampi peitevoidelaikku näyttäisi kasvoillasi. Haluat kasvoalueen peitetyn alueen näyttävän samalta, kuin oma ihosi.

Kun haluat raikastaa silmän alusia, käytä vaaleampia peitevoiteita. Tuo tuotetta ensin silmien alle taputtaen ja hiukan yli silmäkulman, ja häivytä tuote hyvin pyörivin liikkein, vaikka pienellä häivytys siveltimellä. Tämä antaa raikkaan ilmeen kasvoillesi.

Voit myös käyttää hiukan kosteaa meikkisientä apuna. Miksi juuri kosteaa meikkisientä? Koska, kuiva meikkisieni imee tuotetta itseensä. Jos käytät kosteaa meikkisientä peitevoiteen levittämiseen, muista levittää peitevoide kasvoille taputellen.

Hyvä vinkki on myös tuoda peitevoidetta silmäkulman sisänurkkaan ja nenän varteen. Voit häivyttää sävyä hiukan alaspäin suuntaisesti. Tämä antaa kasvoille runsaasti valoisuutta, kasvot näyttävät paljon nuoremmalle ja silmänvalkuaiset raikkaammalle.

Vielä yksi vinkki. Omaatko suuret silmäpussit. Tuo silmän sisänurkasta silmäpussin sisäreunaa pitkin (ei koko matkalle, vaan ainoastaan pieneltä matkalta) vaaleaa peitevoidetta ja levitä tuote hiukan kostealla pumpulipuikolla kasvoille. Tämä kikka antaa illuusion pienemmistä silmäpusseista, kuin ne oikeasti ovat, ja tällä levitys metodilla saa pehmeät äärirajat aikaan.

Näitä kaikkia kikkoja ei tarvitse yhtäaikaa käyttää, vaan voit valita näistä muutaman.

Muistathan, että peitevoide pysyy parhaiten silmien alla paikallaan, kun silmien alla ei ole kovasti kosteutta. Älä käytä kamalan raskasta kasvorasvaa tai meikkivoidetta silmien alla, koska on hyvä mahdollisuus, että peitevoide ei pysy paikallaan koko päivän. Pahimmassa tapauksessa peitevoide menee joka ikiseen juonteeseen ja ryppyyn. Ja uskokaa minua, se ei ole kaunis näky. Tällä tavalla voit saada kasvosi näyttämään paljon vanhemmalle, kuin ne oikeasti ovat.

Moni ammattilainen käyttää peitevoiteiden alla silmämeikin pohjustusainetta, jotta peitevoide pysyy hyvin paikallaan. Ammattilaisten toinen käyttämä kikka on se, että, kun olet levittänyt meikkivoiteen ja peitevoiteen, ota pala nenäliinaa, ja käytä nenäliinan palasta, hellästi painaen peitevoiteen ylitse. Tämä imee itseensä ylimääräistä kosteutta, mutta ei vie mukanaan pigmenttiä. Tämän jälkeen voit puuteroida peitevoide kohdat. Näillä pienillä, mutta hyvillä kikoilla saat peitevoiteen pysymään paljon paremmin paikallaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille apua. Laittakaa minulle kommenttia, että millainen on sinun oma peitevoide rutiinisi, vai käytätkö peitevoidetta ollenkaan?

Seuraavaan kertaan! Hyvää illan jatkoa!


1 kommentti :

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä ja infosta. Itselläni alkaa ikä näkyä kasvoilla, joten koitan nyt panostaa pohjustuksiin paremmin (ajan salliessa) :)

    VastaaPoista