lauantai 22. maaliskuuta 2014

Leopardikakku Bling, Bling Mamin tapaan

UUU Jeah! Nyt mamma pääsi vauhtiin. Olen aina pitänyt leipomisesta. Harkitsinhan aikoinaan kondiittoriksi tai kokiksi lukemista, mutta se nyt jäi ihan vaan haaveeksi. Jos rehellisiä ollaan, niin myös kiinnostus alaa kohtaan lopuahti ja aloin enemmän harrastepohjalta leipomaan, kun intoa oli. 

Paras ystäväni näytti aivan ihanan kuvan netissä, josta sain inspiraation kokeilla leopardikakkua. Tämä on siis vanha tiikerikakku, mutta tein siihen suklaaraitojen sijaan leoparditäpliä. 

Hiukan kielikeskellä suuta tein ja ähersin noita täpliä, mutta ihanan hauska projekti oli tämä. 

40 minuutin päästä koko ihanuus oli valmis ja TADAA!!! Kakku oli valmis. Annoin kakun jäähtyä hyvin, ennen kuvun keikauttamista ja leopardikakku oli valmis avattavaksi. 

Tässä on kaksi suussa sulavan ihanaa leopardikakkupalasta todisteeksi. Ja pakko on sanoa, että makukin oli aivan kohdallaan.. 


Pakko sanoa, että nättihän kakusta tuli, vaikka itse sen sanonkin. 

Tiikerikakkupohja: (pieni kakkuvuoka)

125g margariinia
2dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

(2/4 taikinasta erotetaan erilleen)
1/4 otetaan jemmaan ja värjätään haluamalla ruokasävytteellä
1/4 taikinasta värjätään 2tl kaakaojauheella ruskeaksi

Ohje:

Sekoita huonelämmin margariini ja sokeri yhteen vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti joukkoon. Lisää maito ohuena nauhana joukkoon.

Voitele vuoka margariinillä ja lisää vuokaan korppujauhetta. Katso, että vuoka on hyvin voideltu ja "leivitelty" korppujauheella. Laita uuni päälle 180 asteeseen. 

1. Lisää vaaleaa taikinaa ensin
2. Tee suklaalla alueita joihin haluat täplien tulevan
3. Lisää suklaanpäälle värillistä taikinaa pieninä alueina.
4. Peitä värillinen taikina suklaataikinalla
5. Lisää vaaleaa taikinaa varovasti, ettei kuvia sekoitu.

ja tee niin monta kerrosta, kuin taikinaa riittää

Paista kakku uunissa n.40 minuutin ajan, kunne se on täysin kypsä.

Toivottavasti kokeilette kakkua, se on erittäin helppo toteuttaa ja takuulla maistuu vieraille. Ystäväsikin ihmettelevät kuinka olet niin hienon kakun tehnytkin.

Seuraavaan kertaan!





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti