lauantai 25. tammikuuta 2014

Meikkisiveltimien huolto ja kosmetiikka hygienia

Meikkisiveltimien huoltaminen on aivan yhtä tärkeää kuin oman henkilökohtaisen hygienian ylläpitäminen. Ensinnäkin haluat pitää siveltimistäsi mahdollisimman hyvää huolta, jotta A) saat rahallesi vastinetta B) ne olisivat mahdollisimman pitkäikäiset ja C) et saastuta omia meikkituotteitasi D) ettet tuo bakteereja kasvoillesi.

Oletko joskus miettinyt, että miksi kasvoihin syntyy finnejä ja näppyjä? Syytätkö syöneesi liikaa karkkia vai mietitkö olleesi vaan jollekkin tuotteelle allerginen? Oletko koskaan miettinyt, että voisiko joskus kasvojen näpyt johtua likaisista meikkisiveltimistä?

Meikkisiveltimet tulisi pääsääntöisesti pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Puuterisiveltimet voidaan kevyesti "kuivapestä" meikkisiveltimien pesuaineella ja pyyhkiä puhtaaksi pieneen riepuun tai talouspaperiin. Puuterisiveltimet (luomivärit, puuterit yms.) tulisi pestä perusteellisesti kerran viikossa, joko shampoolla tai saippualla. Tämä pätee siis ainoastaan henkilökohtaisiin siveltimiisi. Jos lainaat meikkisiveltimiäsi muille, muista pestä siveltimet perusteellisesti jokaisen käyttö kerran jälkeen.

Meikkivoidesiveltimet ja meikkivoideaplikaattorit tulisi pestä hyvin jokaisen käyttökerran jälkeen, jottei meikkisiveltimiisi pääse kertymään bakteereja sekä pölyä. Varsinkin, kun puhutaan kosteista meikkituotteista, joita hangataan kasvoihin siveltimillä ja siveltimiin tarttuu kasvoilta öljyjä ja epäpuhtauksia. Yleensä tämän jälkeen sivellin jätetään kuivumaan pöydälle, niin pahimmassa tapauksessa siveltimiisi menee lisää meikkipölyä ja huonepölyä, jolloin siveltimistä tulee vielä entistä likaisemmat.

Tekeekö tuon mielikuvan jälkeen mieli laittaa likainen meikkivoidesivellin kasvoillesi? En usko. Kukaan ei halua viedä likaista päivien vanhaa meikkisivellintä kasvoille, koska se on yleisin syy ihon näppyihin ja epäpuhtauksien syntyyn.

Itse voin myöntää, että aika-ajoin syyllistyn laiskan tytön syntiin ja en pese siveltimiä heti käytön jälkeen, jolloin likaisia siveltimiä tulee käytettyä toiseen kertaan ennen niiden pesua. Koska en välttämättä muista, olenko pessyt siveltimen vai en. Tämän vuoksi minulla on pieni erillinen kippo pöydällä, johon sujautan käytetyt siveltimet, jotten saastuta puhtaita siveltimiäni. Tämä myöskin muistuttaa minua siitä, että "Hei me kaivataan pesua, jotta pääsemme leikkimään muiden puhtaiden siveltimien kanssa samaan kippoon".

En sano, että tämä olisi kamala synti, jos käytät useaan kertaan likaisia siveltimiäsi. Mikään siis siisteysfriikki ei tarvitse olla, mutta yleensä itse edes kuivapesen siveltimet heti käytön jälkeen. Haluat kuitenkin välttää likaisten siveltimien käyttöä, koska et halua saastuttaa meikkejäsi likaisilla siveltimilläsi.

Itse käytän kuivapesuun Elf merkin meikkisiveltimien pesunestettä ja kerran viikossa pesen siveltimet perusteellisesti shampoolla tai saippualla. Elfin meikkisiveltimien pesunestettä ostan lähiapteekista, ja 250ml purnukka maksaa 5,90€. Tuote on riittoisa, mutta netti on pulloillaan ohjeita kuinka voit tehdä koti tekoista meikkisiveltimien pesunestettä itse.

(Kuivapesu: Suihkutetaan meikkisiveltimien pesunestettä siveltimiin ja se hangataan puhtaaksi sävyistä nukkaantumattomaan riepuun tai talouspaperiin, kunnes yhtään meikkisävyä ei enää irtoa paperiin tai riepuun.)

Itse suosin nykyään käytettävän synteettisiä harjoja, koska ne ovat silkkisen pehmeitä ja ne eivät ime meikkituotteita niin paljoa itseensä. Luonnonharjaiset siveltimet imevät herkemmin tuotetta iteensä, koska ne ovat huokoisia, ja näiden siveltimien puhdistaminen on yleensä työläämpää. Synteettisten harjojen puhdistus on helppoa kuin sukkien vaihto ja ne kuivuvat paljon nopeammin.

Siveltimien perusteelliseen pesuun käytän tälläistä kikkaa:

1. Kastan sivellintä pikkuisen hanan alla
2. Otan pienen määrän saippuaa kämmenelle
3. Hankaan sivellinta pyörivällä liikkeellä saippuaan.
4. Kun ylimääräinen sävy on irronnut, huuhtele sivellin hanan alla, pese vielä tarvittaessa uudelleen, jos sivellin on erittäin likainen.
5. Huuhtele kädet ja purista siveltimestä ylimääräinen vesi pois. Haluat siveltimen harjasosan olevan mahdollisimman kuiva, koska et halua liian veden vajoamista liimausosaan. Liian paljon veden kanssa läträäminen voi irroittaa harjan varsiosasta.
6. Kuivata harja pyyhkeen päällä lappeelleen, asetellen harjaosan mahdollisimman hyvin siihen asentoon millainen harjas olisi kuivana. Voit myös kuivata siveltimet ylösalaisin, jos omaat tälläisen sivellintelineen, mutta lappeelleen kuivaaminen on parempi kuin pystyasento, juuri siitä syystä ettei ne liimaukset petä.
7. Muistathan pestä siveltimien varsiosat myös varovasti.

Siveltimet joihin on käytetty meikkivoidetta on hyvä pestä tiskiaineella. Tiskiaine irroittaa siveltimistä meikkivoiderasvat perusteellisesti pois. Tämän jälkeen voit vielä pestä siveltimet saippualla tai shampoolla.

Kun meikkisiveltimet ovat puhtaita, näin ollen kosmetiikkatuotteistasikin tulee pitkäikäisemmät. Meikkituotteet eivät saastuunnu, ellet saastuta niitä likaisilla siveltimillä.


Puuterituotteiden desifiointi:

Luomivärit, aurinkopuuterit, puuterit voidaan desidioida apteekista ostetulla desifiointiaineella. Pyyhi nukkaantumattomalla liinalla ensimmäinen pintakerros pois. Tässä lähtee ylimääräiset öljyt, pölyt sekä pöpöt pois. Tämän jälkeen suihkauta desifiointiainetta puuterin päälle ja anna puuterituotteen kuivua kansiauki kuivaksi. Muista myös pyyhkiä liinalla kompaktipakkaus. 

Irtonaiset luomivärit ja -puuterituotteet:

Näiden desifioiminen on erittäin hankalaa, kuten jo nimestä voidaan päätellä. Yleisesti tälläisiä tuotteita ei voida saastuttamatta puhdistaa. Jos haluat hygienisesti käyttää tuotetta, niin tuotetta tulisi alusta asti käyttää hygienisesti. Ota kämmenen taakse tai erilliseen astiaan sen verran tuotetta, kuin juuri sillä hetkellä tarvitset. Ylimääräistä puuteria ei tulisi ikinä kaataa takaisin rasiaan. Ulkoisen pakkauksen voi puhdistaa liinalla.

Huulipunat:

Oletko koskaan erehtynyt jakamaan huulipunaa ystäväsi kanssa. Muista, ettet laita huulipunaa ennen desifioimista omille huulillesi. Ethän jaa alushousujasi muiden kanssa. Ota nukkaantumaton liina ja suihkauta siihen desifiointiainetta. Puhdista koko huulipuna perusteellisesti pyörivällä liikkeellä, että huulipuna on varmasti desifioitu. Jos olet epävarma kikasta, niin voit suihkauttaa desifiointiainetta huulipunaan ja pyyhkiä sen nukkaantumattomalla liinalla puhtaaksi. Muista myös puhdistaa koko ulkoinen hylsy.

Huulikiillot:

Valitettavasti tämä tuote on hyvin vaikea pitää puhtaana. Ulkoisen kennon voi puhdistaa huoletta. Huulikiiltoon pitäisi varata kertakäyttöisiä huulikiiltoaplikaattoreita, koska kun kerran käytät huulikiiltoaplikaattoria ja viet sen huulilta takaisin huulikiilto hylsyyn, on tuote jo tämän jälkeen saastunut. Tuotetta siis tulisi käyttää niin, että otat tuotetta aina tarvittaessa sen verran kuin tarvitset, vieden sitä palettiin tai kämmenen takaosaan. Tämän jälkeen puhdistaisit huulikiiltoaplikaattorin desifiointiaineella suihkutettuun paperiin ja sitten vasta takaisin huulikiilto hylsyyn. Kuka tuollaista jaksaa joka kerta tehdä omalle henkilökohtaiselle huulikiillolle. Jos et ole oikea maskeeraaja ja et käytä meikkejä muiden kanssa, niin sellaista vaivaa ei kannata nähdä. 

Rispiväri:

Hiukan kuten yllä. Onneksi ripsivärin elämänikä on sen verran lyhyt, että ripsiväri tulisi vaihtaa joka 3kk välein. Yleensä ripsiväri on jo kuivunut tai loppunut tuon aikavälin sisällä. Muista kuitenkin, ettet halua jakaa omaa ripsiväriäsi muiden ihmisten kanssa. Voit pahimmassa tapauksessa saada silmätulehduksen.

Kynätuotteet:

Puhdista kynä desifioidulla liinalla ja teroita kynä puhtaaksi, puhtaalla teroittimella. Muista, että teroitinkin tulee puhdistaa, ettei teroitin likaa takaisin kyniä.

Tämä on hiukan monen suhde yhteen. Muista, että mitä parempaa huolta pidät meikkisiveltimistäsi ja meikkituotteistasi, niin tuotteillesi tulee enemmän pitkäikäisyyttä. Myös kasvosi kiittävät sinua, koska viet kasvoillesi puhtaita tuotteita ja siveltimiä. Muista myös ehdottomasti pestä kasvosi hyvin jokaisen meikkauskerran jälkeen.

Ja pieni muistutuksen sana. Kun käytte liikkeissä, ja näette testereitä, kannattaa kaksi kertaa miettiä missä kaikkialla testeri tuotteet ovat olleet. Itse entisenä myyjänä olen nähnyt aika järkkyjäkin juttuja, mitä ihmiset tekevät ilkeyksissään testereille. Jotkut saattavat sylkeä niihin ja jotkut saattavat jopa hieroa niitä paikkoihin, joita ei edes koskaan kuvittelisi esiteltävän liiketiloissa.

Muistakaa, että jos haluatte kokeilla testereitä, niin kokeilkaa niitä kämmenelle, älkää kasvoille, ellette nää kosmetiikkamyyjän puhdistaneen testeriä tai ottaneen tuotetta suoraan avaamattomasta laatikosta.

Toivottavasti tästä oli apua ja, jos kaipaatte vielä lisää aiheeseen nähden vinkkejä, niin laittakaa ihmeessä viestiä, niin vastaan kysymyksiinne mielellään!

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti